MEGRENDELEM 15 K OMPONENS K OMPLE T T ÁRA MINDÖSSZE Ł Lutein 30 mg + Zeaxanthin H A VI 5 317 FT ÉVI 63 800 FT NAPI 175 FT Lutein 30 mg + Zeaxanthin 15 KOMPONENS KOMPLETT ÁR A ÖSSZESEN ÉVI 63 800 Ft HAVI 5 317 Ft NAPI 175 Ft

NICS Lutein 30 mg + Zeaxanthin

Lutein 30 mg + Zeaxanthin

A zsírban oldódó lutein a béta-karotinnal együtt, a karotinoid típusú antioxidánsok vegyületcsoportba tartozik.

A lutein legfobb természetes forrásai

Sötétzöld leveles zöldségek, káposzta, brokkoli, körömvirág szirma, tojássárgája, fekete áfonya, mangó.

A lutein, a zeaxantinnal együtt a retinában található úgynevezett sárgafolt alapvető alkotója. Ezt a két mikrotáp-anyagot a szervezetünk nem tudja előállítani, ezért csupán megfelelő táplálkozással tudjuk bevinni.

A zeaxantin természetes forrásai

Kukorica, citrusfélék, pritamin paprika, paradicsom, sütőtök.

Ez az ásványi anyag szobahomérsékleten kékes színu, rideg, fémes elem. Neve a német Zink névbol ered, magyarul horganynak is nevezik.

Ötvözetek formájában a cinket már az ókorban is ismerték, de magát az anyagot csak 1300 körül állították elo. Emberi szervezetben betöltött szerepére sokáig nem gondolt senki.

A szervezetben 2-3 grammnyi cink van, foleg a haj, a szem és a férfi nemi szervek tartalmazzák, de megtalálható még a májban, a vesékben, az izmokban és a borben is.

Legfobb természetes forrásai

Tojás, hüvelyesek, máj, tenger gyümölcsei, rák, tökmag, gabonacsíra, olajos magvak.

Miért fontos a cink?

A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében, a makrotápanyagok, a zsírsavak és az A-vitamin normál anyagcseréjében, valamint a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában. Hozzájárul a normál csontozat, a normál látás, a haj, a köröm és a bor normál állapotának fenntartásához. Továbbá hozzájárul az immunrendszer normál muködéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál szellemi muködés fenntartásához, a normál DNS-szintézishez és a vér normál tesztoszteron szintjének fenntartásához. Szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál fehérjeszintézisben és a normál termékenység és szaporodás fenntartásában.

Nevét Szelénérol kapta, a görög mitológia Hold istennojérol. Az 1800-as évek végére bizonyították be, hogy nélkülözhetetlen nyomelem a szervezet számára, mivel egy bizonyos glutation-peroxidáz nevu enzimet tartalmaz, mely megvédi a szervezetet a testünkbe került mérgekkel szemben. A szelén csupán 10-15 mg mennyiségben található meg az emberi szervezetben.

A szelén legfobb természetes forrásai

Paradió, tonhal, napraforgómag, rizs, vörös húsok szárnyasok, teljes kiorlésu lisztbol készült pékáruk, kesudió.

Miért fontos a szelén?

Az E-vitaminnal kölcsönösen fokozzák egymás jótékony hatását, így hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Ezenfelül a szelén hozzájárul a köröm, illetve a haj normál állapotának fenntartásához, valamint a normál pajzsmirigy és immunrendszer muködéséhez.

Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik. Az E-vitamint a XX. század 20-30-as évei közt, a növényi olajok tanulmányozására irányuló kísérletek folytatása közben fedezték fel, majd izolálták, azonban csak a hetvenes években jöttek rá, hogy az ember számára létfontosságú anyagot fedeztek fel. Ellentétben a többi zsíroldékony vitaminnal, az E-vitamin, akárcsak a B-vitaminok vagy a C-vitamin, aránylag rövid ideig marad a szervezetben.

Legfobb természetes forrásai

Búzacsíra, szójabab, növényi olajok, brokkoli, kelbimbó, spenót, teljes gabonamagvak, tojás.

Miért fontos az E-vitamin?

Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Az antocianinokban gazdag fekete áfonya kivonata jelentős antioxidáns tartalmú.

Érdekesség

A bogyós gyümölcsök sötét vöröses-kékes színét az antocianin molekuláknak köszönhetik, amelyek a pH értéktől függően változtatják a színskálájukat, a pirostól kezdve a kékig.

 

A réz az egyik leggyakrabban és legrégebb óta használt fém, melynek jelenléte a szervezetünkben számos folyamat lezajlásához szükséges.

Legfobb természetes forrásai

Paradicsomos szardínia, napraforgómag, rák, homár, földimogyoró, osztriga, aszalt szilva.

Miért fontos a réz?

A réz a szervezetben hozzájárul a normál energiatermelo anyagcsere-folyamatokhoz, az idegrendszer normál muködéséhez, a haj és a bor normál pigmentációjához, az immunrendszer normál muködéséhez.

Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin. Ahhoz, hogy az emésztocsatornából felszívódjon, zsírokra és ásványi anyagokra van szükség. Kétféle formában fordul elo az egyik az A-elovitamin, a másik az A-provitamin, amit karotinként ismerünk.

Legfobb természetes forrásai

Tej, tojás, sárgarépa, sárgadinnye, sárgabarack, sütotök, spenót és az állati belsoségek (máj, vese, szív).

Miért fontos az A-vitamin?

Hozzájárul a nyálkahártyák, a bor normál állapotának fenntartásához. Részt vesz a normál vasanyagcserében, szerepet játszik a sejtek differenciálódásában. Hozzájárul a normál látás fenntartásához, és az immunrendszer normál muködéséhez.

A terméket lehetősége van részletfizetéssel is megvásárolni. Ekkor

  • első alkalommal a megrendeléskor 15 950 Ft-ot kell fizetnie
  • majd 10 hónapon keresztül havi 4 785 Ft-ot

További részletekhez a részletfizetéssel kapcsolatban kattintson ide

Az itt látott étrend-kiegészítő megkapta az Érték és Minőség Nagydíjat.

Ezzel együtt már 18 termékünk érdemelte ki ezt a megtisztelő védjegyet, amely garancia a minőségre valamint arra, hogy a lehető legjobb étrend-kiegészítőt használja egészsége megőrzése érdekében.

Vitaminovezet.hu
Tanácsadói ID: 0300V000-00000000-00000000
info@vitaminovezet.hu
+36-30-0960620

Vegye fel velem a kapcsolatot!